CV-exempel

CV-exempel

Låt dig inspireras av våra CV-exempel

Vårt CV-exempel ska hjälpa dig att komma igång lite snabbare med din ansökan. Det kan nämligen vara väldigt svårt komma igång med sina jobbansökningar och skriva sitt CV och personliga brev. Det kan då vara bra att få ta del av ett CV-exempel och se hur någon annan gjort. Ladda ner något eller några av våra exempel nedan – givetvis helt gratis!

CV exempel
CV mall gratis word pdf 2024
Gör ett CV - snygg mall

CV-exempel som hjälper dig bli anställd

Det verkar många gånger lätt att skriva ett CV men när man väl sätter sig ner och ska börja tar det stopp, man drabbas av skrivkramp och brist på kreativitet. Därför har vi skapat ett gäng exempel på riktigt bra utformade CV:s som tillsammans med ett lika bra personligt brev hjälper dig att komma igång och därmed minskar ångesten kring det betydligt. Våra CV-exempel utgår från riktiga jobbannonser för att verkligen för den rätta känslan i dem, ett CV ska nämligen alltid utgå från den tjänst du söker och det företag du söker dig till. Skickar du samma CV till alla arbetsgivare är risken stor att din ansökan hamnar direkt i papperskorgen.

Ladda ner exemplet ovan och ta inspiration från det när du skriver ditt eget CV, eller använd avsnitten nedan. Ladda sedan ner en av våra gratis cv-mallar för att skapa ett riktigt bra och inspirerande CV till din ansökan.

Exempel på hur du skriver ett CV

Följande avsnitt bör du alltid ha med i ditt CV. Se till att lägga vikt vid hur du formulerar dig så att du får med allt väsentligt på några få rader. Just detta cv-exempel gäller en kommunikatör men sättet att skriva och strukturera passar alla typer av ansökningar.

Sammanfattning

Troligen det första som arbetsgivaren läser när hen plockar upp din ansökan. Därför är just denna del otroligt viktigt då den, likt inledningen i det personliga brevet, är det som ger det första intrycket. Så här kan du skriva:

”Med mycket god erfarenhet av kommunikationsarbete, CMS, Adobe CS och arbete på webbredaktioner i kombination med en god analytisk förmåga tror jag att jag är den rätte för er. Jag drivs av utmaningar, kreativa lösningar och att vara en del av ett företag som hela tiden vill utvecklas”

Arbetslivserfarenhet

I den här delen ska du få med så mycket som möjligt på bara ett par rader. Det kan vara utmanande men det är viktigt att du verkligen håller dig kortfattad, de längre utläggningarna kan du göra i det tillhörande brevet.

”Som kommunikatör har jag bl.a. varit med och utvecklat företagets interna och externa kommunikation, utvecklandet av ny webbplats, utbildningsinsatser kring kommunikation för medarbetarna och ansvarat för innehåll både på webbplatsen och i de sociala kanalerna. Insatser som alla bidragit till ett högre NKI. Jag har även agerat projektledare för ett flertal projekt som att ta fram ny strategi för sociala medier, diverse kampanjer och införandet av företagets nya intranät.”

Utbildning

Gör en beskrivning av utbildningen och vad du tagit med dig från den. Det här avsnittet kan skilja sig mycket från olika typer av roller där kraven är olika. Söker du ett arbete som exempelvis sjuksköterska är det av yttersta vikt att beskriva att du tagit examen medan det för andra yrken är viktigare vad du lärt dig och vilka resultat du uppnått.

”En utbildning med samhällsanalys och kommunikation som kärna. Programmet innehåller djuplodande kurser i kommunikation, nationalekonomi, statistik och metodlära. Utbildningen ställde höga krav på analytisk förmåga, skriftliga färdigheter och presentationsteknik. Mina resultat var genomgående höga och mina uppsatser belönades med högsta möjliga betyg”

Om vårt CV-exempel

Våra exempel är med texter från riktiga ansökningar som vi fått tillåtelse att använda men vi har ändrat detaljer i det för att göra det mer anonymt. Givetvis är exemplet från en ansökan som togs emot väldigt väl av rekryterare, det gick bra helt enkelt. Ta inspiration från denna ansökan men kopiera inte rakt av, gör det till ditt CV. Lägg gärna till en del som ”Projekt” och beskriv olika projekt du deltagit i och vad din roll var i dem. Se också till att kombinera ditt vassa CV med ett precis lika vasst personligt brev!

Var nog med att anpassa ditt CV efter dig själv men utgå från känslan och uppbyggnaden i det. När du är klar, kontrollera det med hjälp av vår checklista för CV:s.