CV-mall Barnskötare

CV-mall ekonom

Perfekt CV-mall för barnskötare

En perfekt mall för dig som söker jobb som barnskötare i olika typer av organisationer. Mallen är stilren och passar yrkeskategorin och det finns även en mall för personligt brev som passar den.

Denna CV-mall är framtagen av vår expert för att passa många helt olika typer av yrken och passar väldigt bra för bland annat barnskötare. Den är både stilren i sin design men har en lite traditionell känsla över sig som enkel förstärks eller mildras genom olika färgval. Barnskötare cv mall har de viktigaste delarna för ett framgångsrikt jobbsökande och innehåller en sammanfattning för att beskriva dig själv och dina mål där du snabbt kan fånga läsarens intresse. Mallen innehåller även de självklara delarna som arbetserfarenhet och utbildning men också en del där du kan beskriva dina särskilda färdigheter och därmed få glänsa lite. Byt bara ut de som står där idag mot dina egna.

Alla vår mallar är skapta i Word och därmed enkla att redigera i. Så, du lägger enkelt till avsnitt du vill ha med, byter typsnitt eller klistrar in en bild om du önskar så. Du laddar ner den gratis nedan.

Filformat: .docx
Storlek: 19 kB
Version: 1.1
Nedladdning: Gratis

FLER MALLAR SOM KAN PASSA EN BARNSKÖTARE

Word-mallar som är gratis att ladda ner

Enkel CV mall
Traditionell CV mall
Snygg och gratis cv-mall

Bra tips för dig som ska skriva CV för ansökan till Barnskötare

Att tänka på när du ska söka jobb som barnskötare

 • Se till att hålla ditt CV kort och att göra din beskrivningar så kortfattade som möjligt. Tänk på att läsaren förmodligen kommer läsa väldigt många brev och helst vill fånga det viktigaste direkt. Har du massor av text är det lätt att de missar det. Du har ju sedan brevet på dig att vara mer utförlig i vad du åstadkommit och vad som driver dig.
 • Hur ofta googlar du på någon du ska träffa för första gången? Förmodligen varje va? Det gör garanterat den som blir nyfiken på din ansökan också. Så se till att inte ha en hemlig Facebook-sida där endast seriösa bilder syns och gör även så med andra sociala medier du är med på. Har du en Linkedin-sida, se till att den är maximerad för den typ av jobb du är intresserad av.
 • Du ska ju söka jobb som barnskötare så se till att nyttja din sammanfattning till att lyfta delar som passar just en som ska arbeta som det, exempelvis utbildning inom pedagogik och erfarenhet från olika förskolor. Du kopplar sedan det du skriver i ditt CV med profil, erfarenheter, utbildning och skills på ett snyggt sätt till ditt personliga brev. Det kommer att ge ett väldigt seriöst och genomarbetet intryck.

CV-exempel för barnskötare

Ett bra och effektivt CV för barnskötare innebär att lyfta fram de unika färdigheterna och erfarenheterna som krävs för arbetet. Det bör visa på ditt engagemang, din förmåga att skapa en trygg och stimulerande miljö för barn, samt din erfarenhet. Här följer exempel på hur du kan formulera de olika delar av ditt CV.

Sammanfattning
Börja alltid med en kort översikt av din professionella profil med dina erfarenheter och dina egenskaper i fokus. Till exempel: ”Dedikerad och omhändertagande barnskötare med över sju års erfarenhet av att arbeta i förskola. Specialiserad på att skapa en trygg och lärorik atmosfär för barn i åldrarna 0-5 år. Känd för mitt tålamod, min kreativitet och min förmåga att uppmuntra barns utveckling genom lek och lärande.”

Arbetslivserfarenhet
I det här avsnittet listar du dina tidigare anställningar, i omvänd kronologisk ordning. Fokusera på dina ansvarsområden och framgångar inom rollen.

Barnskötare, Glada Barns Förskola, 2019-Pågående

 • Ansvarade för vård och utbildning av en grupp om 15 barn i åldern 1-3 år.
 • Implementerade en ny läroplan för tidig läsutveckling som ökade barnens intresse för böcker.

Utbildning
Ange din utbildning, inklusive eventuella specialkurser och relevanta certifieringar.

 • Diplom i Tidig Barnomsorg, ABC Yrkeshögskola, 2015-2017
 • Certifierad i Första Hjälpen och HLR för barn, 2018

Färdigheter
Lista de färdigheter som är särskilt viktiga för en barnskötare. Kombinera praktiska färdigheter med personliga egenskaper.

 • Starka och breda färdigheter i barnomsorg
 • Duktig på att skapa och genomföra pedagogiska aktiviteter
 • Utmärkt kommunikationsförmåga med såväl barn som föräldrar
 • Flexibel och pålitlig i arbetsmiljöer med högt tempo

Ytterligare engagemang (Övrigt)
Det kan också vara bra att nämna ytterligare engagemang som visar på ditt intresse för barns välbefinnande och utveckling, om du har några sådana.

 • Volontärarbete hos Rädda Barnen, sommar 2021 och 2022
 • Deltagande i workshops om inkluderande pedagogik, 2020

Ditt CV som barnskötare ska inte bara visa på din förmåga att ta hand om barn, utan även din passion för att bidra till deras utveckling. Genom att betona detta kommer ditt CV att sticka ut och öka dina chanser att landa jobbet. Lycka till!

Titta gärna igenom resten av våra kloka CV-tips innan du börjar skriva ditt CV.