CV-mall Lärare

CV-mall lärare

Perfekt CV för dig som söker jobb som lärare

En perfekt mall för dig som söker jobb som lärare inom alla typer av skolor. Mallen är stilren och passar yrkeskategorin och det finns även en mall och utförligt exempel för personligt brev som passar den.

Denna CV-mall är framtagen av vår expert för att passa dig som söker arbete som lärare. Den är både stilren i sin design men har en lite traditionell känsla över sig. Lärare cv mall har de viktigaste delarna för ett framgångsrikt jobbsökande och innehåller en sammanfattning för att beskriva dig själv och dina mål där du snabbt kan fånga läsarens intresse. Mallen innehåller även de självklara delarna som arbetserfarenhet och utbildning men också en del där du kan beskriva dina särskilda färdigheter och därmed få glänsa lite.

Alla vår mallar är skapta i Word och därmed enkla att redigera i. Så, du lägger enkelt till avsnitt du vill ha med, byter typsnitt eller klistrar in en bild om du önskar så. Du laddar ner den gratis nedan.

Filformat: .docx
Storlek: 12 kB
Version: 1.1
Nedladdning: Gratis

Bra tips för dig som ska skriva CV för ansökan till Lärare

Att tänka på när du ska söka jobb inom skola

 • Din behörighet. Var nog med att få med alla de ämnen som är är behörighet lärare i. Det som är självklart för dig är inte alltid självklart för andra så var hellre för tydlig i detta fall än tvärtom.
 • All din erfarenhet som lärare. Din erfarenhet som just lärare eller dina resultat från lärarutbildningen är de viktigaste i ditt CV. Lägg extra fokus på dem. Vad gäller övriga erfarenheter är det en bra poäng att beskriva vad du lärt dig där som du kan ha nytta av i läraryrket.
 • Se till att hålla ditt CV kort och att göra din beskrivningar så kortfattade som möjligt. Tänk på att läsaren förmodligen kommer läsa väldigt många brev och helst vill fånga det viktigaste direkt. Har du massor av text är det lätt att de missar det. Du har ju sedan brevet på dig att vara mer utförlig i vad du åstadkommit och vad som driver dig.
 • Hur sticker du ut? Vad är det som gör dig till rätt lärare för skolan du söker dig till? Motivera kort i din sammanfattande inledning.
 • Tänk extra mycket på strukturen. Att vara lärare kräver struktur och är ditt CV ostrukturerat är risken stor det hamnar i papperskorgen. Så se till att allt kommer i rätt ordning och är rättstavat.
 • Ditt digitala liv. Hur ofta googlar du på någon du ska träffa för första gången? Förmodligen varje va? Det gör garanterat den som blir nyfiken på din ansökan också. Så se till att ha en hemlig Facebook-sida där endast seriösa bilder syns och gör även så med andra sociala medier du är med på. Har du en Linkedin-sida, se till att den är maximerad för den typ av jobb du är intresserad av.
 • Lägg krut på sammanfattningen. Ja vi nämnde det kort under punkt 4. Du ska ju söka jobb som lärare så se till att nyttja din sammanfattning till att lyfta delar som passar just en som ska arbeta som det. Du kopplar sedan det du skriver i ditt CV med profil, erfarenheter, utbildning och skills på ett snyggt sätt till ditt personliga brev. Det kommer att ge ett väldigt seriöst och genomarbetet intryck.

CV-exempel för lärare

Att skapa ett övertygande CV är en viktig del i i varje ansökningsprocess och detsamma gäller för lärare. Ett bra CV för en lärare bör framhäva pedagogiska färdigheter, erfarenheter i klassrummet och en passion för undervisning. Här är ett exempel på hur du kan strukturera ditt CV för att fånga uppmärksamheten hos rekryterare inom skolväsendet.

Sammanfattning
Den här delen bör ge en kort översikt av dina erfarenheter, egenskaper och kunskaper. Till exempel: ”Engagerad och kreativ lärare med över 10 års erfarenhet på grundskolenivå. Specialiserad i matematik och naturvetenskap med en stark förmåga att skapa en inkluderande och stimulerande lärmiljö. Utmärkt i att anpassa undervisningsmetoder för att tillgodose olika inlärningsstilar.”

Arbetslivserfarenhet
Här listar du dina tidigare lärartjänster och andra relevanta erfarenheter, med de senaste först. Fokusera på dina prestationer och bidrag till skola och elever.

Matematiklärare, Stadsskolan, 2018-2023

 • Utvecklade och implementerade en ny läroplan som ökade elevernas genomsnittsbetyg med 15%.
 • Integrerade teknologi i klassrummet för att förbättra engagemanget och förståelsen.

Utbildning
Ange din akademiska bakgrund, inklusive eventuella specialutbildningar och certifieringar.

Masterexamen i Pedagogik, ABC Universitet, 2012-2014
Lärarexamen, 2015

Färdigheter
Lista specifika färdigheter som är relevanta för lärarrollen. Kombinera både praktiska och personliga egenskaper.

 • Starka pedagogiska färdigheter och förmåga att skapa engagerande lektioner
 • Erfarenhet av att hantera klassrum med olika inlärningsbehov
 • Skicklig i konflikthantering och att främja en positiv lärmiljö
 • Vana vid att använda digitala verktyg och plattformar för undervisning

Ytterligare erfarenheter och engagemang (Övrigt)
Det kan också vara värt att nämna eventuella fritidsaktiviteter eller projekt du lett eller deltagit i, som visar på ditt engagemang och dina ledaregenskaper och som är relevanta för läraryrket.

 • Koordinator för skolans vetenskapsmässa, 2019-2023
 • Mentor för nya lärare, 2020-2023

Ett bra CV för en lärare bör vara mer än en enkel lista över tidigare jobb och utbildningar. Det ska framhäva din passion för undervisning, dina pedagogiska färdigheter och din förmåga att skapa en positiv inverkan på dina elevers lärande. Genom att fokusera på dessa delar kan du skapa ett CV som verkligen sticker ut. Kombinera dessa tips med någon av våra många CV-mallar och du kommer öka dina chanser på drömjobbet betydligt.

FLER MALLAR SOM KAN PASSA EN LÄRARE

Word-mallar som är gratis att ladda ner

Enkel CV mall
Mall skriva cv
Snygg och gratis cv-mall

Titta gärna igenom resten av våra kloka CV-tips innan du börjar skriva ditt CV.