CV-mall Student

CV mall student

CV-mall för dig som är student

En perfekt mall för dig som söker jobb som student och vill söka extrajobb eller ett första jobb. Mallen är stilren och du kan välja att lyfta fram utbildningar extra mycket för att passa dig som studerande med liten eller ingen arbetslivserfarenhet. Det är bara att byta ut rubriken i vissa avsnitt.

Denna CV-mall är framtagen av våra experter för att passa bland annat dig som är student. Den är stilren och enkel i sin design men har en lite av traditionell känsla över sig. Student cv mall har de viktigaste delarna för ett framgångsrikt jobbsökande och innehåller en sammanfattning för att beskriva dig själv och dina mål där du snabbt kan fånga läsarens intresse. Mallen innehåller även de självklara delarna som arbetserfarenhet och utbildning med extra fokus på dina kurser och kunskaper och färdigheter du fått genom skolan. Du kan också värdera dina färdigheter som är extra viktiga att få fram i din ansökan.

Alla vår mallar är skapta i Word och därmed enkla att redigera i. Så, du lägger enkelt till avsnitt du vill ha med, byter typsnitt eller klistrar in en bild om du önskar så. Du laddar ner den gratis nedan.

Filformat: .docx
Storlek: 150 kB
Version: 1.0
Nedladdning: Gratis

Riktigt vassa tips för dig som är student

Underskatta aldrig dina erfarenheter – du har dom!

Som student är det inte alltför vanligt att en har massa arbetslivserfarenhet, många gånger är det nog till och med så att du ska söka ditt första jobb. Det betyder dock inte att du inte har några som helst erfarenheter du kan ta med dig in i arbetslivet och skriva om i en ansökan. Ett exempel är dina fritidsaktiviteter som kan vara betydligt viktigare än du tror. Du kanske drivit en blogg, skrivit artiklar för skoltidningen eller varit med i styrelsen för någon förening? Eller kanske tränat ett knattelag? Ja men då så, då har du erfarenheter där du både bidragit och tagit massa lärdom, ta med det!
Praktik är ett annat sätt att skaffa sig både kontakter och erfarenheter. Har du haft sådan så fokusera gärna på den. Och har du inte haft det så kan det vara en bra väg in i arbetslivet och absolut något att överväga. Vi har givetvis riktigt bra tips på hur du grejjar praktikplatsen på vår hemsida.

Lägg fokus på dina egenskaper och kompetenser

Som sagt, du brister i arbetslivserfarenhet och då ska du givetvis inte lägga fokus på dessa i din ansökan. Det är istället dina personliga egenskaper och dina kompetenser du ska lyfta fram i ditt CV och personliga brev. Alla ska givetvis lägga vikt vid dom men för en student är det extra viktigt. Jämför mot annonsen och gå in på vilka egenskaper du har som passar för den. Det kan ju vara allt från att du är flexibel, stresstålig eller nytänkande. Ta också med och belys allt det du lärt dig under din utbildning och som de kan ha nytta av.

Tänk på hur ditt digitala liv ser ut

Vi kan nästan garantera att den som eventuellt ska kalla dig på intervju kommer att söka efter dig på nätet först. Så se till att ha ordning på ditt digitala liv. Är din Facebook-profil av väldigt privat karaktär som kan förstöra dina chanser – ja då döljer du den för externa besökare. Samma sak med te.x. Instagram eller Tik Tok. Om du istället tror dina profiler kan hjälpa, ja då döljer du dem inte såklart.
Något som kan imponera är ju att ha en riktigt snygg Linkedin-sida. Så lägg ner lite tid på den, här kan du läsa om du får till en riktigt bra Linkedinprofil. Med en sådan ökar du garanterat din möjligheter.

Håll humöret uppe

Kom ihåg. Alla som idag arbetar har någon gång haft och sökt ett första jobb. Chanserna är allltså goda. Det kan dock ta några ansökningar innan du får träff. Så sluta aldrig att anpassa varje ansökan efter annonsen och fortsätt skicka in jobbansökningar, ju fler desto bättre. Det är ganska mycket jobb att söka jobb men belöningen är riktigt härlig när den kommer.

Sikta lagom högt

Det är viktigt att som student inte sikta alltför högt när du söker jobb. Dina ambitioner och mål ska du såklart ha kvar, de är de som ska driva dig framåt. Men, förvänta dig inte att du ska gå in på en chefsposition med hög lön. Det krävs arbete och erfarenhet för att nå dit, så ha lite tålamod. Siktar du alltför högt direkt kan det bita dig i svansen då rekryteraren kan se det som att du inte är riktigt självmedveten och förstår dina egna brister. Så sikta lagom högt helt enkelt, du kommer klättra med tiden när du visar på din grymma kompetens och härliga driv.

Fler bra tips för dig som är student och ska skriva CV

Att tänka på när du som student ska söka jobb

  • Se till att hålla ditt CV kort och att göra din beskrivningar så kortfattade som möjligt. Tänk på att läsaren förmodligen kommer läsa väldigt många brev och helst vill fånga det viktigaste direkt. Har du massor av text är det lätt att de missar det. Du har ju sedan brevet på dig att vara mer utförlig i vad du åstadkommit och vad som driver dig.
  • Hur ofta googlar du på någon du ska träffa för första gången? Förmodligen varje va? Det gör garanterat den som blir nyfiken på din ansökan också. Så se till att inte ha en hemlig Facebook-sida där endast seriösa bilder syns och gör även så med andra sociala medier du är med på. Har du en Linkedin-sida, se till att den är maximerad för den typ av jobb du är intresserad av.
  • Du ska ju söka jobb så se till att nyttja din sammanfattning till att lyfta delar som passar den tjänst du ska söka. Du kopplar sedan det du skriver i ditt CV med profil, erfarenheter, utbildning och skills på ett snyggt sätt till ditt personliga brev. Det kommer att ge ett väldigt seriöst och genomarbetet intryck.

FLER MALLAR SOM KAN PASSA EN STUDENT

Word-mallar som är gratis att ladda ner

Enkel CV mall
Mall skriva cv
Snygg och gratis cv-mall

Titta gärna igenom resten av våra kloka CV-tips innan du börjar skriva ditt CV.