CV Online

CV online

Så skapar du ett CV online

Det finns en hel del hemsidor som erbjuder dig att skapa ditt CV online, det vill säga att du fyller i ett formulär som sedan ger dig ett färdigt CV i pdf-format. Det finns både för- och nackdelar med det och hur många av dem beror på vilken CV-byggare du väljer. Gemensamt för dem alla är att det blir enkelt att skapa din ansökan men gemensamt är också att det tar bort flexibiliteten då dina möjligheter att skräddarsy dem närmast försvinner. Det finns alltid en risk att många andra använd samma mall som du och då kan rekryteraren reagera negativt på det. Du måste dessutom göra allt arbete med att skriva texter vilket ju är det överlägset mest tidskrävande.

Layout och snygg design kan du få med en Word-mall men tycker du det är jobbigt finns det några svenska sidor där du kan skapa ett bra CV online. Det finns otaliga med engelska varianter men nedan listar vi några svenska, i rangordning från bäst till minst bra med vårt betyg inom parentes.

5 olika CV-byggare och våra betyg på dem

CVMAKER.SE

I vår mening den klart bästa CV-byggaren på den svenska marknaden idag. De har inte bara ett riktigt bra och användarvänligt verktyg utan massor av fina mallar och bra tips på hur du skriver ett perfekt CV. De har en stark kundnöjdhet tack vare sin goda support och breda utbud. Du skapar enkelt ett konto via deras hemsida där du även kan korrigera och anpassa dina CV:s så ofta du vill. Ska du testa EN cv-byggare rekommenderar vi helt klart CVMAKER.

Gå till CVMAKER >>

CV-MALLEN (4)

En riktigt bra CV-byggare som är väldigt användarvänlig och snyggt designad. Förutom riktigt snygga mallar kan du själv välja bland annat färger och typsnitt på din ansökan. Till varje CV hör också ett personligt brev så om du fyller i även det där får du ett personligt brev i samma stil som CV:t vilket vi starkt rekommenderar. Du måste skapa ett konto för att kunna använda funktionen och det finns både gratisversioner och uppgraderade konton som kommer med en mindre kostnad. Bra att veta är att du med ett betalkonto kan välja mellan många olika mallar och därmed har CV redo för olika tjänster och företag. Du får mycket med gratiskontot men för en proffsig ansökan ska du helt klart välja betalvarianten.

CV-KUNGEN (3+)

Nummer två på vår lista och en nykomling på den svenska marknaden, de har tidigare funnits i en mängd andra länder. Även denna sida är användarvänlig och det är enkelt att sätta upp ett konto. Antalet mallar att välja mellan är dock långt färre än på CV-mallen och de är inte alls lika fina. Dessutom är de betydligt dyrare och kräver du skriver upp dig på minst sex månader. Ta deras statistik med exempelvis antalet nya användare på förstasidan med en nypa salt, är de sanna gäller de för hela världen – inte Sverige. Vårt omdöme är att det är en helt ok CV-byggare men det blir snyggare om du använder Word-mallar och det blir dessutom mycket billigare.

CV-ONLINE.SE (2)

En av de första byggarna på den svenska marknaden och den enda som är 100% gratis även utan vattenstämpel eller hemsidan logo. Mallarna du kan välja mellan, fyra stycken, är enkla och traditionella. Testa gärna då det är gratis och för en del yrken passar de utmärkt. Men, vill du sticka ut från mängden och skapa ett riktigt snyggt CV rekommenderar vi någon av våra Word-mallar istället. Det är precis lika enkelt att fylla i dem men du kan anpassa dem efter eget tycke och smak samt tjänsten du ska söka.

CV.SE (2-)

Den sista byggaren av CV online på vår lista. Sidan är inte så spännande och bjuder inte riktigt in till användande. Det kostar dessutom att bli medlem även om priset endast är 145 kr för ett helt år. En bra sak är att de erbjuder CV-granskning för bara 99 kr men den har vi inte testat så vi kan inte avgöra om granskningen är bra eller inte. Betyget blir lågt för denna hemsida.