CV-tips

CV Tips

Vanlige feil og tips.

Nedenfor er noen av de vanligste feilene vi gjør når vi lager vår CV. Før du sender din CV til arbeidsgiver så sørg for at du ikke har noen av disse feilene. Noen feil kan bety at søknaden din havner i søpla med en gang, mens andre kan påvirke din søknad negativt. Og husk, det er nok mange som søker så sørg for at du ender opp i ”interessant” -haugen med en feilfri CV.

[insertmyadsense]

Vær ærlig!

Alltid være ærlig i din CV. En oppgave kan alltid bli sjekket ut og det viser seg at du ikke har vært ærlig, vil du sikkert ikke får den tjenesten du er ute etter, og det er også sannsynlig at du aldri vil få sjansen til selskapet i fremtiden heller.

For eksempel er det vanlig å endre datoen hvis de har en jobb for en stund. Ikke gjør det! Det finnes andre, bedre måter å reparere disse hullene i CV.

Cook hull

Her er det delte meninger om hva som er best, men utgangspunktet bør alltid være: Ikke ta med noe i din CV som kan være negative for din søknad.

Dette er en vanskelig, men viktig poeng i CV som du kan bruke din erfaring og skjønn for å komme frem til hva som er best i ditt tilfelle. I noen tilfeller hullene reparert på en jobb hvor du er, for eksempel forklare hvorfor du har vært arbeidsledig en stund, mens i andre tilfeller er det av største betydning at det er kokt i søknaden.

Skrivefeil

Hvis du har skrevet feil din CV gir det et uprofesjonelt inntrykk. Sørg for at du går gjennom din CV en eller to ganger og helst la en venn gjøre det også da det er noen ganger vanskelig å korrekturlese sine egne tekster.

Orddelingsfeil

To-pass er et vanlig fenomen. Det er også et fenomen mange er irritert og lar rekrutterer at søknaden din vil ende opp i feil bunke direkte. Du vet med deg at du særskrevet noen ganger, spør en venn eller noen i arbeidsformidlingen (eller lignende) gå over din CV med deg. Testing også til å lese testen høyt for deg selv, så vil du legge merke til hvor det er särskrivet.

Forkortelser

Det er ikke galt å bruke forkortelser, men du må sørge for at du skriver dem rett. Eg, Tex eller Te.x.? Ja, dette er det første alternativet riktig, og bruker du noen av de andre kan oppfattes uutdannet. Et tips er å alltid skrive ut forkortelser i stedet for å unngå disse feilene. For eksempel vil det være i vårt eksempel.

Irrelevant information

Har bare data som kan være interessant for den spesifikke tjenesten du leter etter. Det gjør din CV kort som er bra og gjør også din CV sannsynlig vil bli lest fra begynnelse til slutt.

Dette betyr at du bør ha flere CV klar og i stand til å enkelt endre dem til å tilpasse dem til den tjenesten du søker. Det finnes ingen snarveier, og det er noen jobber for å finne arbeid, men våre maler gi deg en stor lettelse.

Font

Intrikate og uvanlige fonter kan gi et rotete inntrykk, og det skaper en følelse av at du prøver å ta fokus vekk fra innholdet i CV. Velg stilig og tydelig skrift!

For langt

En måte å gjenoppta vil ikke alltid bli lest fra begynnelse til slutt. Noen ganger kan det også ende opp i papirkurven direkte til den personen som leser det kan ikke bli plaget eller ikke har tid. Bare ta med viktig og unngå lange levende beskrivelser. Det er en kunst å kunne beskrive ting i noen korte setninger, vise deg til kunst!

Studien Beskrivelse

Selvfølgelig bør du ha med hvilke kurs du gikk, forutsatt at de kan øke sjansene for å få tjenesten, men bare for å gi en generell beskrivelse vil ikke øke dine muligheter. For eksempel hvis du er ute etter en lovlig tjeneste, og bare beskrive loven program, gir du den personen som leser den informasjonen den allerede vet. Videre ganske sikker på at alle andre søkende også sluttet seg til programmet, du står derfor ikke skrives ut. Fortell meg i stedet for essays du har skrevet og de ​​resultatene du har oppnådd.

Kjedelig innledning

Gi et godt inntrykk med en gang med en god overskrift og en fin layout. Det øker betraktelig sjansen for at din CV vil bli lest.

Vi har lagt stor vekt på dette i CV-maler vi tilbyr deg. Velg en som passer både deg og tjenesten du vil finne.

Riktig rekkefølge

Kontroller at du har riktig rekkefølge av jobbene og opplæring du listen. Det bør være omvendt kronologisk rekkefølge. Derfor bør du begynne med din siste jobb og din fortid utdanning da de sannsynligvis er mest interessant for rekruttereren.

Uærlig epost

En altfor vanlig feil på CV i dag. Sørg for at du har en profesjonell e-postadresse. Du bør unngå kallenavn, fiktive aliaser og lignende. Ikke bruk hotmail-adresser som de begge kan betraktes som useriøse og bli sittende fast i spamfilteret.

[insertmyadsense]

Bilde

Det blir stadig vanligere å ha et bilde av seg selv i sin CV. Veldig bra, synes vi, men husk å ha et profesjonelt bilde, og absolutt ikke en selfie tatt med telefonen. Spør en venn eller noen i familien ta et godt bilde av deg. Enda bedre, leie en fotograf. Det koster litt penger, men bildet kan da ha all din CV for ganske lang tid.

Facebook

Dette tipset er ikke direkte knyttet til din CV, men merk at arbeidsgivere ofte sjekke opp på Facebook-sider. Pass på at du ikke har offentlige bilder eller statusoppdateringer som kan gi et negativt bilde av deg for en fremmed. Sjekk kontoinnstillingene og sørg for at du ikke vil skal vises for alle gjør ikke.

Referenser

Kontroller at du har referanser som vil forlate et godt ord for deg. Snakk med dem du ønsker å forlate som en referanse for å sikre at de vil gjøre dette. Det er også viktig for dem å være forberedt før det kan bli en samtale slik at de ikke vil bli dekket av det. Aldri med en person du hadde en konflikt med, eller lignende til din liste over referanser.

Og husk: Den CV bør alltid være ”referanser tilgjengelig på forespørsel”.