Följ upp intervjun

Följ upp jobbintervju

Detta kan du göra efter intervjun

Så är den nervpirrande anställningsintervjun över. Vi några förslag på vad du kan göra efter den för att öka dina chanser eller lära dig något inför framtida intervjuer.
Vad tar jag med mig?

Reflektera över vad som gick bra och mindre bra under din intervju. Vad kan du ta med dig till nästa anställningsintervju om du inte får jobbet denna gång och vad behöver du förbättra? Genom att skriva ner detta ökar dina möjligheter för att lyckas bättre nästa gång. Gå igenom våra tips för anställningsintervjuer och se om du missade något.

Kom ihåg att det är svårt att lyckas på första försöket och låt dig inte nedslås om du inte får jobbet. Se det som den träning vi alla behöver för att bli riktigt bra på något. Ibland händer det ju dessutom att du gör en lysande intervju men inte får jobbet då det kan handla om väldigt små marginaler som avgör. Då ska du inte trycka ner dig själv, du har gjort det bra och ska slå dig för bröstet. Nästa gång är det din tur!

Tacka för intervjun

Skicka gärna ett mail till den eller de som intervjuat dig och tacka för ett trevligt samtal. Erbjud dig också att svara på eventuella frågor. Ring helst inte då det kan ge ett lite för påfluget intryck.

Följ upp

Tyvärr är det väldigt vanligt att rekryterare inte hör av sig efter en intervju. Väldigt respektlöst och oprofessionellt enligt oss men det gäller att hålla god ton mot dem ändå. De kan ju faktiskt dessutom vara en arbetsgivare ändå i framtiden. Ring då själv upp och fråga hur det går i processen och meddelar de då att du inte gått vidare, fråga om de har några tips på vad du ska tänka på för framtida intervjuer.