Ordna Praktikplatsen

Ordna praktikplatsen

Gör karriär tack vare praktikplatsen

En praktikplats på ett bra företag är inte bara en väldigt fin möjlighet att göra karriär på just det företaget, det är även en bra merit att ha med på sitt CV och en fot in i den bransch du är intresserad av. Så, är du i början av din karriär eller har bestämt dig för att sadla om helt, avfärda inte praktikplatsen som din väg till drömjobbet.

Här ger vi dig lite råd på vad du kan tänka på för att få praktikplatsen och hur den ska bli den möjlighet du vill att den ska vara.

Kontakta flera arbetsplatser

Precis som när du söker jobb ska du söka dig till flera arbetsplatser där du är intresserad att praktisera. Genom att ha fler beten ute är chansen större att du nappar och har du sökt dem skickligt kanske du till och med kan välja och vraka.

Begränsa dig inte bara till platser du vet erbjuder praktikplatser. Gör en lista på ställen du verkligen skulle vilja göra karriär på och/eller ställen du tror skulle kunna ge dig det du behöver för att få en skjuts i karriären. Kontakta dem, helst via telefon, och hör dig för om de kan tänka sig ta in en vetgirig praktikant med hög arbetsmoral.

Våga ställa krav

Tänk på att det inte bara är arbetsgivaren som ska ha glädje av dig utan också du av dem. Du är ofta gratis i arbetskostnad och ska du lägga ner tid och kraft ska du också få något tillbaka. Syftet med din praktik är att du ska lära dig saker som du sedan kan använda för framtida tjänster och jobbsökande. Se till att du får just det, lära dig massa saker!

Om det går, välja ”heta” arbetsplatser

Det viktigaste för dig är förmodligen att praktikplatsen ska leda till ett jobb. Antingen hos den arbetsgivare du gör praktiken hos eller någon annan i samma bransch. Genom att göra praktiken på populära företag med gott rykte öka dina chanser betydligt att det ska bli resultatet av praktikplatsen. Det gör sig inte bara bra på ett CV utan du kommer också få en grund att stå på när du väl börjar din nya tjänst i framtiden, du kan vara säker på att leverera. Det ger självförtroende.

Praktik utomlands

Genom att göra din praktik utomlands har du vunnit otroligt mycket. Få saker ger så mycket kraft till ditt CV. Det visar, bland mycket annat, att du har stora ambitioner, är villig att arbeta hårt för det och att du inte drar dig för stora utmaningar. Det ger dig dessutom en språkfördel gentemot de flesta konkurrenterna på arbetsmarknaden. Som ytterligare bonus skaffar du dig ett nätverk utomlands som kan vara till mycket glädje för både dig och olika arbetsgivare i framtiden.