Personlig Brev

Personligt Brev Mall

Et perfekt brev

Å skrive et personlig brev er trolig den vanskeligste og mest tidkrevende når vi leter etter jobb. Du ønsker brevet skal leses og at rekrutterer vil være nysgjerrig på deg og din profil. Her gir vi deg tips om hvordan du kan gå om brevet bør vekke interesse. Vi gir også informasjon om hva du bør unngå å inkludere i brevet.

[insertmyadsense]

Begynnelsen

Sørg for å ha en effektiv introduksjon som umiddelbart vekker leserens interesse. Den innledende brev om hvorfor du er interessert i det aktuelle selskapet, og hvordan du deler deres verdier og / eller visjoner.

Se, du er godt informert og tilpasse

Vis at du er kjent med hva selskapet gjør, og hvilke egenskaper som verdsettes i et slikt selskap. Du forstår også hva som kreves for stillingen du søker og hvordan du kan hjelpe med det.

Enhver brevet skal være skreddersydd for den jobben du søker og arbeidsgiver du er ute etter. Du må med andre ord å skape et personlig brev for hver stilling du søker på. Å sende det samme brevet til flere rekrutterere er en direkte dårlig idé.

Selge på i

Det er kan være en vanskelig del for mange, men det er et must. En søknad er å annonsere selv og dine tjenester, og hvorfor du må få arbeidsgiver villig til å betale for disse tjenestene.

Skriv ned dine erfaringer, egenskaper og ferdigheter på papir. Spør en som kjenner deg, noen du har jobbet med, hjelpe deg med denne listen. Deretter velger de du ser skikket for den tjenesten du vil finne og beskrive dem i brevet.

End

Avslutt brevet trygt og med en oppfordring til handling. En god måte å slutte er å skrive ”Jeg ser frem til å møte deg og fortelle deg mer om meg selv og mine tanker om tjenesten”.

Layout

Kontroller at oppsettet er den samme som i ditt vedlagt CV. Kopier farger, noen vannmerker eller bilder og fonter.

Personlig skal ikke være personlig

Jada, det er ikke helt logisk at et følgebrev ikke skal være personlig, men husk at det er en jobb titt for deg å selge din profesjonelle selv. Arbeidsgivere i den første fasen er interessert i dine ferdigheter og yrkeserfaring.

Ikke fortell din livshistorie, din familie og alle dine personlige interesser. Det er ikke relevant, og ofte leseren til å føle ubehag. Spar tid heller slike historier etter at du mottok tjenesten.

Klem chipper

Ikke begynne et brev i stil med ”Hei, mitt navn er Roger og er en glad og livlig gutt på 35 år med solrik Karlstad”

Nei, dette vil trolig bety at søknaden din havner i søpla. Sørg for å følge råd fra en kraftig og profesjonell introduksjon.

Flourish

Å ha uttrykk som ”multi-tasking” eller ”team player” sier ingenting i seg selv, er gjenoppvarmet og kan føles som ren filler. I stedet beskriver tilfeller da du framgångsriskt vært en lagspiller og har mange baller i luften. Disse ordene må ha et stoff.

Riktig rekkefølge

Kontroller at du har riktig rekkefølge av jobbene og opplæring du listen. Det bør være omvendt kronologisk rekkefølge. Derfor bør du begynne med din siste jobb og din fortid utdanning da de sannsynligvis er mest interessant for rekruttereren.

[insertmyadsense]