Personligt Brev Mall

Personligt Brev Mall

Tips på hur du strukturerar ett personligt brev – mall personligt brev

Det går inte riktigt att skapa en komplett mall för hur ett personligt brev ska se ut, som du kan göra med ett CV. Alla brev ska vara anpassade efter den tjänst du söker och den kravprofil som framgår i dess annons.

Vi har dock tagit ett fram ett förslag på hur strukturen kan se ut på ett bra personligt brev. Från start till mål. Använd gärna ”mallen” för att komma igång och för att få en känsla för hur du bör bygga upp ett brev.  Du får gärna också ta det av vårt exempel på brev


Inledning 

Berätta direkt vad du har för roll idag och att du nu är på jakt efter en ny utmaning. Berätta i några rader varför du är intresserad av just denna tjänst och vad det är som gör att just du passar för den. Det är i denna del du fångar läsarens intresse och redan här ska personen förstå att du kan vara den rätte för tjänsten.

Berätta om din bakgrund 

I denna del berättar du om din bakgrund med fokus på det som är mest relevant för tjänsten. Det bästa är också om du berättar om det senaste jobb du haft då det ofta är mest intressant för den som läser. Förklara arbetsuppgifter du har och har haft och vilka framgångar du nått. Berätta också kort om vad du lärt dig som kan tänkas vara bra för den tjänst som du söker. Tänk på att hela tiden ha annonsen i bakhuvud för att kunna ge extra ljus på de delar som arbetsgivaren kommer uppskatta extra mycket.

Berätta om dina kunskaper, egenskaper och vad som driver dig (ta bort i brev)

Skriv vilka kunskaper du har idag, sådan som efterfrågas i annonsen och andra som du själv tror kan vara till nytta för tjänsten. Beskriv även dina goda personliga och professionella egenskaper som brukar uppskattas av de arbetsgivare du varit hos. Avsluta detta stycke med att förklara vad som driver dig i ditt arbete och vad som får dig att växa.

Kort om fritidsintressen och/eller åtaganden (ta bort rubrik i brev)

Är du kanske engagerad i barnen idrottsklubb eller med du styrelsen i din bostadsrättsförening? Skriv då det här. Skriv också en rad eller två om vad du uppskattar i livet, så som att resa eller att fiska flugfiske.

Avsluta

Skriv då så här: ”Jag ser fram emot att träffas och presentera mig i person!”. Det är alltid bra att, med en god ton, uppmana till ett personligt möte.

Med vänlig hälsning

[Förnamn Efternamn]